-
Capital.ba: BANJALUKA – Zamjenik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS Vladimir Kajkut, koji je u tu fotelju zasjeo samo dva mjeseca od ostavke u Domu za djecu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, a koji je u to vrijeme potresao skandal...
-
Danas: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas prvu damu Ukrajine Olenu Zelenski u okviru njene višednevne posete Beogradu.
-
Kamatica.com: Proizvođač i distributer tehničkih i medicinskih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), objavio je konsolidovane godišnje finansijake izveštaje koji obuhvataju rezultate matične kompanije i zavisnih preduzeća...
-
Nezavisne Novine: BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas posredstvom Agencije za agrarna plaćanja 429.026 KM za podsticaje u poljoprivredi.
-
Nezavisne Novine: LISABON - Godišnja stopa stopa inflacije u Portugaliji je u aprilu pala sa martovskih 2,3 odsto na 2,2 odsto, u skladu sa prethodnom preliminarnom procjenom, objavio je danas portugalski Nacionalni institut za statistiku na svom vebsajtu.
You are here
Grčki restoran Zorba
Dobro došli na sajt grčkog nacionalnog restorana Zorba.
Restoran Zorba Vam nudi autentičnu grčku kuhinju. U prijatnom ambijentu koji oživljava plavetnilo mediteranskog neba i mora, uz gostoljubive domaćine, pred gostima će se naći širok izbor tipičnih grčkih mezetluka i salata, izbor jela a la kart, sakupljenih istraživackim posetima iz mnogih regija Grčke, a na tabli se svaki dan nadju sveže spremljena gotova jela.
U stvaranju našeg menija učestvovao je Giannis Kontogiannis, veliki grčki kuvar i blagorodan covek. Njegovo umeće krasi članstvo u prestižnoj Asocijaciji šefova kuhinje Grčke, gastronomskoj akademiji koja okuplja 23 najbolja kuvara iz cele Grčke i u koju se ulazi samo po pozivu. Sin ribara koji je odrastao bacajući mreže sa ocem i braćom, Giannis je svoje porodično i lično kulinarsko umeće preneo našim kuvarima. Obilazi nas povremeno, a naša studijska putovanja po Grčkoj doprinose da se na meniju svake sezone nadju neki novi specijaliteti iz različitih delova ove prelepe mediteranske zemlje.
Naš boravak u restoranu Giannisa Kontogiannisa Rota na Peloponezu, u malom turističkom gradu Porto Heliju, bio je završetak školovanja našeg osoblja. Tu nam je otkrivena tajna receptura za čuvenu Rota pitu, kolač o kojem se priča i u Atini, medju obožavaocima Porto Helija i Giannisovih kuvarskih čarolija.