You are here

Hemija Commerce doo

Mesto: 
Address: 
Jerneja Kopitara 54
Tel: 
021/456-876
Fax: 
021/456-876
Slike: 

,,,,,,,,,,,,

ZDRAVA HRANA


Zdrava ishrana nam pomaže da kontrolišemo telesnu težinu, daje energiju i čuva zdravlje, poboljšava zdravstveno stanje. Zdrava ishrana nam daje lep spoljašnji izgled koji dolazi samo ukoliko smo zdravi iznutra.
Ovas (lat. Avena sativa), je žitarica kojoj se pridaje veliki značaj od strane nutricionista jer sadrži rastvorljiva biljna vlakna koja doprinose snižavanju holesterola u krvi i održavanje šećera na normali. Iz tih razloga deluje povoljno na srce i krvne sudove i stabilizuje pritisak. Zahvaljujući sadržaju gvožđa, kalcijuma i magnezijuma i vitamina grupe B povoljno deluje na zdravlje kostiju, vezivnih tkiva i lečenje malokrvnosti.

BEZGLUTENSKA BRAŠNA


Gluten je lepljiva belančevina koju sadrže žitarice kao što su pšenica, raž, ječam, ovas. Kod nekih ljudi ove belančevine oštećuju sluzokožu tankog creva zbog čega dolazi do upale. Organizam reaguje tako što stvara različita antitela – protiv glutena, ali i protiv sopstvenih ćelija pa tako celijakija (osetljivost ili alergija na gluten) pripada i grupi alergija i grupi autoimunih bolesti.

ORGANSKI PROIZVODI


Organska hrana proizvodi se na ekoloski čistom i zdravom zemljištu, u čistom okruženju i bez upotrebe hemijskih sredstava. Poznato je da organski proizvedena hrana sadrži i do 50% više hranljivih materija, vitamina i minerala.
U proizvodnji organskih proizvoda pridržavamo se tehnoloških procesa koji su propisani i kontrolisani od strane poznatih sertifikacionih kuća. Svaki proizvod sadrži sertifikat o organskom proizvodu.

MLIN ZA PRERADU ŽITARICA


Mlevenje brašna na našim mlinovima na kamen je potpuno tradicionalan način dobijanja brašna, onako kako su stari mlinari vekovima izvlačili najpozitivnije sastojke iz zrna.

O HELJDI

HELJDA (lat. Fagopyrum)


Heljda je vrlo bogata hranjivim sastojcima, mineralnim solima i vitaminima. Najbogatija je ugljenim hidratima, belančevinama i biljnim uljem.

Od mineralnih sastojaka najviše ima kalijuma I fosfora, kalcijuma, a nisu zanemarljive ni količine magnezijuma, natrijuma i gvožđa.

Heljda sadržI i mikroelemente kao što su jod, cink, brom i druge, zatim organske kiseline i rutin (iz grupe vitamina P), koji predstavlja izvanredno lekovito sredstvo za bolesti kao što su hipertenzija (povišeni pritisak), reumatizam, glaukom, dijabetes i bolesti koje nastaju zbog povećane radijacije.

    U ponudi imamo:

  • Proso oljušteno zrno 500g - 4x125 g (8 porcija)

  • Pirinčani griz

  • Pirinčana testenina

  • Pirinač zrno 500g - 4x125 g (8 porcija)

  • Ovseno brašno

  • Ovsene mekinje

  • Jastuk od ljuspica heljde - Valjkasti

  • Jastuk od ljuspica heljde - Četvrtasti

  • Integralno heljdino brašno organsko

  • Integralno heljdino brašno

  • Integralno brašno od spelte organsko

  • Heljdino belo brašno

  • Heljda – proprženo zrno

  • Heljda – oljušteno zrno

  • Heljda - proprženo zrno 500g (4x125g) (8 porcija)

  • Heljda - oljušteno zrno 500 g (4x125g) (8 porcija)

  • Griz od prosa

  • Griz od heljde

  • Filter čaj od heljde

  • Čaj od heljde 100g

  • Brašno od prosa

  • Brašno od pirinča



JASTUK OD HELJDE

U KOJIM SLUČAJEVIMA JASTUK OD HELjDINIH LjUSPICA POMAŽE?

Ljuspice heljde su spoljašnji omotač zrna heljde. Imaju osobinu da se ne sabijaju pod pritiskom i tako omogućavaju Vašoj kičmi idealan položaj tokom spavanja. Zbog te specifične osobine ZU-ZU jastuk podupire anatomske strukture ali i masira mišiće vrata, ramenog pojasa i vratnog dela kičme.

Zbog blagotvornih svojstava jastuk se preporučuje za ublažavanje sledećih tegoba:
Bolesna stanja vrata i ukoćenost
Bolesna stanja kičme
Bolesti mišića ramena
Stanja nakon ozleda vrata i ramena
Astme i alergije na kućnu prašinu i grinje
Glavobolje
Migrene
Nesanice
Hrkanja
Vrlo visok sadržaj silicijumske kiseline u ljuspicama heljde smanjuje mogućnost stvaranja bakterija (samodezinfekcija).

ŠTA JE JOŠ VAŽNO?

Ljuspice heljde u jastucima dozvoljavaju vazduhu da slobodno cirkuliše i tako sprečavaju znojenje glave.
Setite se samo vrelih letnjih noći i beskarajnog prevrtanja u pokušaju da zaspite.Možete ga čak ohladiti u frižideru pre spavanja. Ugrejte ga blago i eto dodatne terapije za ukočen vrat ili za prijatno spavanje zimi. Ljudi koji ga dugo koriste tvrde da brže zaspe i da mirnije spavaju, tako da se bude mnogo odmorniji nego kada spavaju na standarnim jastucima.


ODRŽAVANJE

Redovno pretresanje, bar jednom mesečno jastuk treba osunčati i izvetriti. Jastučnica se može prati uobičajeno, ali pre pranja treba izvaditi sadržaj i u suvu jastučnicu ga posle ponovo vratiti. Uz normalnu upotrebu jastuk traje 5-7 godina.