You are here

Hotel Lepenski Vir

Address: 
Lepenski bb
Brendovi: 

Hotel LEPENSKI VIR i Donji Milanovac nalaze se u samom središtu NP ĐERDAP kome se uz brojne epitete pripisuje prefiks naj: najlepši nacionalni park i park sa najstarijom geološkom istorijom u Evropi, najveći prirodnjački i arheološki muzej u prirodi Evrope, najveći broj istorijskih spomenika iz vremena rimskog limesa na Dunavu… Đerdapska klisura ima dužinu od 100km, od Golubačkog grada do Sipa. Naziv Đerdap potiče od persijske reči girdap što znači vir, vrtlog, jaz. Turci su ovaj naziv preinačili u gerdap, a Srbi u Đerdap.
Đerdap ima tri klisure: Golubačku, Gospođin vir i Sipsku; dva kanjona: Veliki Kazan i Mali Kazan i tri kotline: Ljupkovsku, Donjomilanovačku i Orsavsku.
Donjomilanovačka zona obuhvata prostor od Lepenskog vira do Porečke reke. Osnovnu karakteristiku zoni daju jezero i dolina Porečke i Boljetinske reke - kimatski najpovoljniji lokaliteti na celom toku Dunava. Zbog velike količine vodene mase kontinentalna klima je poprimila neka obeležja mediteranske, izrazito povoljne za ljudski organizam. Leta su duga i topla sa izrazito visokim temperaturama, jeseni duge i tihe, a zime kratke sa puno snega. Povoljne klimatske karakteristike, kao i činjenica da se ovo područje nalazi u okviru nacionalnog parka, dovoljno govore o prirodnom okruženju samog hotela.
Hotel LEPENSKI VIR nalazi se na uzvišici iznad Donjeg Milanovca (161 m nadmorske visine), gradića na desnoj obali Dunava nazvanom tako po Milanu Obrenoviću sredinom 19. veka, nakon svog drugog preseljenja . Hotel raspolaže sa 200 dvokrevetnih i 65 jednokrevetnih soba, renoviranih i adaptiranih i apartmanima. Sve sobe su sa kupatilom, terasom i telefonom (TV i frižider po potrebi). U hotelskom restoranu može se uslužiti 500 gostiju. Za posebne usluge na raspolaganju Vam je nacionalni restoran (80 mesta) u kome možete uživati i u specijalitetima ovog kraja. U pansionsku uslugu uključena je i dijetalna hrana.
U samom hotelu očekuje Vas i zatvoren poluolimpijski bazen, bazen za neplivače, dve saune, trim kabinet, sala za stoni tenis, automatska kuglana sa pivnicom, aperitiv bar, snek bar, diskoteka, dve bilijar sale, prodavnica, foto-studio.
Pored toga što možete uživati u okruženju netaknute prirode, kao i pratećim sadržajima hotela, sigurno će Vas impresionirati i veliki broj kulturno-istorijskih spomenika koji govore o izuzetno burnoj prošlosti naroda sa ovih prostora. Predlažemo izlete do arheološkog nalazišta Lepenski vir (14 km); Trajanove table; HE Đerdap (65 km); Rajkove pećine (54 km); Rajačkih pivnica (75 km)….DOBRO DOŠLI!!!

up
57 users have voted.