You are here

Mat Promet 93 doo

Mesto: 
Address: 
Gradsko Šetalište
Tel: 
063/629-770
Fax: 
032/348-150
Slike: 

,,,,,,,,,,,,

Brendovi: 

* UVOZ ROBE ŠIROKE POTROŠNJE IZ ŠPANINIJE
* UVOZ RIBLJIH KONZERVI, TUNJEVINE I PLODOVA MORA
* UVOZ MASLINOVOG ULJA EXTRA VIRGIN LA ESPANOLA
* UVOZ ŠAMPANJCA ZA DECU - DEČIJEG ŠAMPANJCA
* UVOZ SPECIJALNE STREČ FOLIJE


TUNJEVINA U KONZERVI ISABEL
Generalno, zna se da je riblje meso veoma važan deo ishrane i da treba biti redovan deo porodičnog jelovnika. Sve to u velikoj meri važi i za tunu. To je vrsta ribe veoma bogata hranljivim sastojcima. Izvanredan je izvor visokokvalitetnih proteina, a sadrži i minerale - selen, magnezijum i kalijum, potom vitamine B1 i B6, a takođe i omega-3 esencijalne masne kiseline. Esencijalne kiseline dobile su taj naziv jer su esencijalne za naš organizam, ali ih organizam ne može sam proizvesti, već ih uzima iz hrane. Omega-3 veoma je važna za kardiovaskularni sistem, a pomaže i u drugim slučajevima - kao zaštita od prejake sunčeve svetlosti, u prevenciji astme kod dece, u zaštiti od nekih vrsta kancera, snižava rizik od leukemije, deluje kao antioksidant i dr.
Preporučujemo Vam tunjevinu ISABEL.

ŠPANSKO MASLINOVO ULJE LA ESPANOLA
Mediteranski narodi od davnina koriste u svojoj ishrani maslinivo ulje i manje oboljevaju od kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i malignih bolesti organa za varenje, što su pokazala epidemiološka istraživanja.

Sastav maslinovog ulja

Maslinovo ulje sadrži mononezasićene masne kiseline, lecitin, polifenole (antioksidansi) i vitamine A, D, E i K.

Lekovitost maslinovog ulja potiče, pre svega, od velikog sadržaja mononezasićenih masnih kiselina i antioksidanasa.

* Maslinovo ulje utiče na smanjenje ukupnog holesterola i poboljšava odnos LDL i HDL holesterola, tako što dovodi do povišenja zaštitničkog dobrog holesterola (HDL), a snižava loš holesterol (LDL). Usporava pojavu ateroskleroze i smanjuje rizik oboljevanja od koronarne bolesti (infarkt miokarda i angina pectoris) i moždanog udara (cerebrovaskularni insult).
* Maslinovo ulje visokim sadržajem antioksidanasa, pre svega vitamina E i fenola, smanjuje rizik oboljevanja od raka creva i carcinoma dojke.
* Povoljno utiče na organe za varenje. Pomaže kod gastritisa i čira. Poboljšava lučenje žuči i pankreasnih enzima, pa sprečava pojavu kamena u žučnim putevima. Sprečava masnu degeneraciju jetre (steatoza).
* Utiče na ravnomernu raspodelu i gubitak masnih naslaga.
* Smanjuje rizik oboljevanja od dijabetesa i odlaže pojavu komplikacija kod insulin zavisnog dijabeta.
* Američki naučnici ističu da maslinovo ulje deluje analgetski, slično Ibuprofenu.
* Koristi se kao važan sastojak kozmetičkih preparata, namenjenih za zaštitu od sunca, negu suve kože, uklanjanje posledica opekotina i ožiljaka.